Кухнята – кътче за хранене и приятна комуникация

kitchen

Както всичко друго, така също и готварските помещения са подвластни на голямо разрастване през годините. Някога положените в най-затънтения край на сградата кухненски помещения са заменени от застроените на челен план съвременни стаи. Деликатният детайл при дизайнерите е подредбата на сигурни дизайни, обърнати към хола или дори сплотяването на кухненското помещение с трапезария или всекидневна. За извършването на изглед на кухненско помещение, налице са дадени подробности, които е желателно да се премислят, като например островна ли ще е кухнята? Съвременен или пък по традиционен изглед желаете? Какви точно домакински уреди ще вземете? Силата и вида на осветителните тела?

 • Плотовете в кухнята
  Мрамор, Варовик, Гранит са някои от най-употребяваните природни материали за плотове за кухня, употребявани в настоящето. Ползването на плочки от керамика значително е страшно разпространено между дизайнерите, понеже те са комфортни и се намират в наистина голямо разнообразие от цветове. Термалните плотове със създадени от човека материи са отличен вариант поради отношението качество цена, което предлагат и също така притежанието на огромна цветова палитра. Плотовете от дървесина, от масивна дървесина, са без съмнение красиви, но няма твърдост на вода и топлина и точно поради този проблем рядко се ползват в кухнята.
 • Обзавеждането на кухня дава тона за цветовете на вътрешното оформление
  Шкафовете в готварските помещения са основни при уточняването на цялостната визия на цветовете на интериора в кухнята. Ако случайно сте си избрали светъл вътрешен дизайн, изберете по-светла дървесина – кестен, бук, бреза, бук, явор.
 • Кухненските помещения за приятна стая за семейството
  Независимо дали ще внасяте свежест в готварското си помещение или купувате нова в изцяло нов дом, реално има някои предимства примерно монтирането на островна част да речем, с тях е необходимо да се съобразите. Ако решите да свържете кухнята с хола, имате опция да го направите с бар-плот – същевременно стилен и удобен. Даже може да разположите печката за готвене като част от бар-плота и също така по необходимото време на готвене, може да обменяте по някоя и друга приказка с близките си.
 • Разделете си шкафчетата в началото
  Уточнете предварително кое шкафче и чекмедже какво реално ще съдържа и какво кътче ще ви трябва изобщо в кухненското помещение. Възможно е да почнете с определянето големината на кухненския плот. Водете се по кухненското помещение, което сте употребявали до този момент, уточнете какво точно ви е необходимо и какво точно е било прекалено.
 • Сложете кухненски принадлежности на тавана
  Направете виртуално разделение измежду различните помещения без да изграждате стени. Модерна поставка за комплект чаши, абсорбатор или мъничък шкаф, поставени на тавана са интересен вариант за това.
 • Кухничка – антре
  Повечето дизайнери съветват за ползването на кухненско помещение във вид на антре или т.нар. U-образни кухненски помещения. Чудесна, в случай, че сновете м/у котлона и мивката.
 • Осветление под шкафчетата
  Осветяването обикновено не му се отдава особена грижа в обзавеждането на готварското помещение. Реалността също е, че даже с прекрасна светлина в кухненските помещения, шкафчетата често остават тъмни. С няколко правилно монтирани луминисцентни или диодни тела за осветление, кухненското помещение може да бъде доста по-голямо и уютно.